About us

Visa

Om naar Kenia te reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Deze kan je online aanvragen op de website visumbuitenland.nl. Vraag deze 6-4 weken van tevoren aan, dan zul je hem op tijd ontvangen.

De kosten bedragen rond de €75,-

Naast je visum heb je een geldig paspoort nodig,die nog minimaal 6 maanden geldig is.

Lenko Tours & Safaris

Gezondheid

Neem ook contact op met de GGD om na te vragen welke inentingen je nodig hebt. Op dit moment moet je ingeënt zijn voor DTP, tyfus en hepatitis A. Dan heb je ook nog de mug die malaria verspreidt. Je kan preventief tabletten slikken, die je bij de huisarts kan halen. Het nadeel van deze tabletten zijn de bijwerkingen.

Een verbanddoos met middelen tegen misselijkheid, diarree en deet( tegen de muggen) en een klamboe meenemen is geen overbodige luxe. Geen zorgen als je het vergeten bent. Ook in Kenia hebben ze dokters en apotheken die deze middelen verkopen.
Wanneer je je koffer inpakt, denk dan ook aan een lange broek en shirts met lange mouwen en voor de koude nachten een warme trui.

Geld

Het betaalmiddel in Kenia is de Keniaanse shilling. In de meeste plaatsen zijn ATM waar je met je bankpas kan pinnen. Zet je bankpas voordat je op reis gaat op wereldwijd.

De ATM worden beveiligd door politieagenten. Neem ook een creditcard mee voor noodgevallen en om de entree bij de natuurparken te betalen. De meeste gates accepteren alleen creditcard.

Cultuur

Je hebt met andere culturen te maken. Neem dus niet ongevraagd foto’s van mensen. Met name op het platteland denken ze dat wij met deze kiekjes geld verdienen. Laat zien dat je ze respecteert en dan willen ze je graag ontmoeten en met je praten.
Uit ervaring kan ik je vertellen dat de manier waarop deze mensen in het leven staan, een openbaring is voor ons stressvolle westerse manier van leven. Ze zijn vrolijk, positief en nemen het leven zoals het is.

Electriciteit

De netspanning in Kenia is 220-240 volt. Het is een Brits netwerk, er worden dus stekkers met drie pennen gebruikt. Je hebt dus een adapter nodig voor stekkers met twee pennen.

Veiligheid

Over het algemeen zijn de mensen vriendelijk en zullen je welkom heten. Realiseer je dat de verschillen tussen West-Europa en Kenia groot zijn. Loop niet te koop met je juwelen, tele-lens camera’s en geld.
Kenianen zien geld ook als een gift(kadootje). Onderhandelen is heel normaal en kan ook tot leuke ontmoetingen leiden.
Luister naar onze gids, als hij je zegt dat het niet veilig is. Ook op het gebied van wilde dieren. Ga niet naar het water toe als er gezegd wordt dat het niet veilig is of verlaat de auto niet als het niet toegestaan is. Wilde dieren betekent ook echt WILD en dus ook gevaarlijk.

Lenko Tours & Safaris

Schrijf of bel ons voor meer informatie. Wij maken de reis graag met uw wensen en ideeën. Er zijn vele mogelijkheden op deze avontuurlijke reis door Kenia.

Contact Nederland

Contact

Philip Nangunin
p.nangunin@gmail.com
Mobile: +254714911603