Tsavo park

Tsavo park is het grootste natuurpark van Kenia

Tsavo park is het grootste natuurpark van Kenia dat is verdeeld in West-Tsavo en oost Tsavo. Oost-Tsavo is het meest populair door de Mudanda rock, Yatta-plateau en de Athi river. Je zult hier vele olifanten zien met een woestijn rode tint. Dit komt doordat het zand, de grond rood is van kleur en olifanten houden ervan om een stofbad te nemen.

De berg met de naam Ol Donyo Sabuk, heeft voor een groot deel dit gebied gevormd. Door een enorme vulkaanuitbarsting is er door de lavaflow het Yattaplateau ontstaan. Dit plateau is 290 km lang. Vanuit het park kan je het plateau zien liggen aan de noordzijde van het park.

In het park is de Mudanda rock ontstaan. Dit is een overblijfsel van de eruptie van de Ol Donyo sabuk. Deze rock is 1,6 km. Er is een groot bassin van water ontstaan, waar veel dieren komen drinken. Wanneer je bovenop Rock Mudanda staat, heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Ga hier gerust een tijdje zitten en wacht op wat er gaat gebeuren. Je zult olifanten zien die een bad nemen, jonge zebra’s die achter elkaar aan rennen en de giraffes die komen drinken.

Er lopen 3 rivieren vanuit het noorden die hier bij elkaar komen in dit park. Deze rivier, Galana stroomt naar Mombasa en is een mooie plek om nijlpaarden en krokodillen te spotten.

Lenko Tours & Safaris

Schrijf of bel ons voor meer informatie. Wij maken de reis graag met uw wensen en ideeën. Er zijn vele mogelijkheden op deze avontuurlijke reis door Kenia.

Contact Nederland

Contact

Philip Nangunin
p.nangunin@gmail.com
Mobile: +254714911603