Amboseli tour

Amboseli is een wildlife park

Amboseli is een wildlife park in het zuiden van Kenia, tegen de grens aan van Tanzania. Overal waar je bent in dit natuurgebied, heb je een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro(Oldoinyo Oibor). Zo wordt de berg genoemd door de Maasai- tribe. De kleine berg ernaast wordt Mawenzi genoemd.De Kilimanjaro is de grootste berg van Afrika.

Amboseli is een fijn park om te bezoeken omdat je gegarandeerd veel wilde dieren zal zien. Dit komt omdat het park vlak is en minder heuvels en bos heeft dan bijv. Tsavo park. Het park is beroemd vanwege het Amboseli Meer. De flamingo’s komen in grote getalen vanwege de zoutafzetting in het meer. Naast de flamingo’s zijn er vele soorten vogels te zien, van zangvogels, steltlopers tot grote roofvogels. Ook de grote kuddes olifanten geven Amboseli zijn charme. Zij komen vroeg in de ochtend van buiten het park naar de swamp om verschillende grassen te eten en trekken eind van de dag weer uit het park.

Verder kan je hier de giraffes, zebra, gnoe’s, hyena, leeuwen, jakhals, luipaard,struisvogels en nog veel meer zien.

Lenko Tours & Safaris

Schrijf of bel ons voor meer informatie. Wij maken de reis graag met uw wensen en ideeën. Er zijn vele mogelijkheden op deze avontuurlijke reis door Kenia.

Contact Nederland

Contact

Philip Nangunin
p.nangunin@gmail.com
Mobile: +254714911603