Maasai Mara safari

Maasai Mara safari

Masai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia en maakt deel uit van het meer bekende Serengeti- park. Dit park ligt op 1500-2100 meter hoogte. Het heuvellandschap wordt afgewisseld met grote grasvlakten en de bekende acacia boom. De giraffe is dol op acacia en laat dan ook niet veel over van deze boom. Het bijzondere is dat deze bomen elkaar waarschuwen. Wanneer een giraffe begint te eten aan een acacia, produceert deze een stof, tanine die een geur verspreid en op deze manier de andere bomen waarschuwen. Zo beschermt de soort zich tegen de veelvraat giraffe.

Er lopen 2 grote rivieren door dit park, de Talek en de Mara. Het regent hier veel, vooral in het noorden van het park. Het park is populair vanwege de Grote Trek ofwel de migratie van de gnoe’s en zebra’s. Deze dieren volgen de regen en trekken van het Serengeti helemaal naar het noorden in Masai Mara en gaan dan weer terug. Jaarlijks zien we deze dieren van juli tot september in het Masai Mara natuurreservaat.
Je zal hier ook de buffel, leeuw, luipaard, jachtluipaard, nijlpaarden, olifanten, giraffes en vele gazelles zien.

Lenko Tours & Safaris

Schrijf of bel ons voor meer informatie. Wij maken de reis graag met uw wensen en ideeën. Er zijn vele mogelijkheden op deze avontuurlijke reis door Kenia.

Contact Nederland

Contact

Philip Nangunin
p.nangunin@gmail.com
Mobile: +254714911603