Lake Naivasha

Lake Naivasha een zoetwatermeer

Lake Naivasha is een zoetwatermeer en ligt ten noordwesten van Nairobi. Lake Naivasha maakt deel uit van de Grote Slenk, Rift valley. Dit is een 7000 km lange kloof. Deze kloof loopt van Libanon tot Moçambique. Het is de beweging van de continentale platen waardoor deze kloof is ontstaan. Het oostelijk deel van de kloof loopt door Kenya en Tanzania. De kloof kan wel 30 tot 100 km breed zijn en dieptes variëren van 100 tot 1000 meter.

Lake Naivasha is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vanaf de oevers kan je al heel veel mooie vogels zien. Maar nog leuker is het om met een bootje het meer rond te gaan. Op het meer zie je vissers die hun eigen vlot hebben gemaakt van afval en de Afrikaanse zeearenden lokken met hun aas.

In het midden van het meer ligt een eiland, met waterbokken, zebra’s en vele antilopes. Zij zijn in grote aantallen omdat er op het eiland geen roofdieren zijn die op hun jagen. Er zijn vele soorten Ijsvogels, klein tot groot en in bonte kleuren, steltlopers en nog veel meer. Zeker een bezoek waard!!!

Lenko Tours & Safaris

Schrijf of bel ons voor meer informatie. Wij maken de reis graag met uw wensen en ideeën. Er zijn vele mogelijkheden op deze avontuurlijke reis door Kenia.

Contact Nederland

Contact

Philip Nangunin
p.nangunin@gmail.com
Mobile: +254714911603