Tours&Safaries

Praktische informatie

Op safari gaan betekent vroeg in de veren. De dieren en met name de leeuwen jagen vroeg in de morgen. In Kenia komt de zon elke dag rond 6:00 uur op en gaat ‘s avonds tussen 18:00 en 19:00 uur onder. Kenia kent geen seizoenen zoals wij die kennen, maar droge tijden en regenseizoen. Er zijn droge seizoenen, namelijk van januari- februari en juni-oktober.

Meestal vertellen de reisorganisaties dat het droge seizoen de beste tijd is om op safari te gaan. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het regenseizoen een prima tijd is om de natuurparken te bezoeken. Het is in deze tijd van het jaar minder heet en minder droog.

Het landschap is prachtig groen en in deze tijd worden de jonge dieren geboren van de graseters.

Lenko Tours & Safaris

Big Five

Om de big five ( buffel, neushoorn, olifant, leeuw en luipaard) te zien maak je de meeste kans in Maasai Mara en het Amboselipark.
Wij rijden jullie rond in een kleine bus die geschikt is voor game-drive. Dat betekent dat het dak open kan en je het landschap goed kan observeren en waarnemen. Zonder verrekijker kan je niet op safari. Met name leeuwen verbergen zich graag in het hoge gras en kan je niet altijd van heel dichtbij zien.
Je weet nooit als je op safari gaat, wat je gaat zien die dag. Geniet van het landschap, de stilte en de geluiden van de natuur en realiseer je dat je op een van de mooiste en laatste bijzondere plekken op aarde bent./p>

Lenko Tours & Safaris

Schrijf of bel ons voor meer informatie. Wij maken de reis graag met uw wensen en ideeën. Er zijn vele mogelijkheden op deze avontuurlijke reis door Kenia.

Contact Nederland

Contact

Philip Nangunin
p.nangunin@gmail.com
Mobile: +254714911603